It's not just a Year in a Life, it's a Life in a Year

Här kommer det sista inlägget på denna blogg. I helgen var jag iväg på YFU's hemkomstläger och träffade cirka 40 andra hemkomna utbytesstudenter och spenderade timmar att prata om det gångna året. Riktigt kul att kunna prata med de som varit med om nästan samma sak som fattade exakt vad man menade, speciellt att man känner sig helt psyko när man kommit hem och ser svenskar som liknar någon man känner i USA, och tror för ett ögonblick att det är den personen. Haha!

Jag har varit hemma i tre månader nu, och för ett år sedan hade jag nästan varit i USA en hel månad vid det här laget... Vad jag inte visste då var hur det skulle på verka mig som person när jag kom hem. Utbytesåret var fantastiskt,  och nu efteråt har jag utvecklats och  jag känner mig helt annorlunda jämfört med hur jag var innan jag åkte. Jag kan inte säga hur extremt glad jag är att jag åkte och inte sköt upp det till efter gymnasiet som många andra väljer att göra. Det så var värt alla pengar, och den tid det tar, även att jag får "pay-off" mitt utbytessår genom att gå i skolan med de som är ett år yngre nu. 

Trots att jag varit seg med att uppdatera tänkte jag svara på lite frågor jag fått!

Emma
Jag ska till Simla, Colorado! www.americaemma.se
Åh vad roligt!! Kollade precis in på din blogg, är så avis!

Anonym
hur är kyrkan i USA? har du gått mycket i kyrkan under ditt år? jag går så att säga aldrig i kyrkan hemma, men vill ändå följa med min värdfamilj eftersom det är en del i deras liv :) är kyrkan en så stor social grej som man hört?
Det beror helt på vilken religion familjen har. Min familj är katoliker, och jag skulle säga att den är rätt så strikt... Vi gick så ofta vi kunde, som blev kanske två-tre gånger i månaden. Och ja, den är väldigt stor social! Varje söndag gick nästan alla till kyrkan, och i min stad var det ungdomsgrupper i alla kyrkor i staden på onsdagar. Sedan när folk hade presentationer i skolan om sig själva nämnde nästan alla hur viktig Gud och Jesus är för dem...

Emma
Hej, ordnar YFU några resor under året? Och isf, vet du hur mycket dom kostar?
Hej! Ja, eller Belo organiserar resor för YFU. De är rätt så dyra, tror att resan till Hawaii kostade lite mer än $1000,m och då ingick inte lunch eller flygresor. Dock hörde jag att det var galet kul, så ångrar lite att jag inte åkte...

Lousie
Visst var du med i skolans choir? Vad brukade ni sjunga för sorts låtar? Är det typ som glee eller är det mer som en kyrkokör haha? :)
 Ja det var jag! Jag tänkte mig lite Glee, men så var det verkligen inte. Det var rätt så kyrkligt, men vissa låtar var lite mer fartfyllda. Vi sjöng allt från Ave Maria till Glee's verision av Somebody to Love, så en blandning :)

Ronja
jag ska till Cambridge, Minnesota! åker om cirka 2 veckor, är sååå nervöst/spänd/nyfiken/excited!! 
Åh vad kul!! Hoppas du får ett awesome år, det blir vad man gör det till så gör det grymt! :)

Anna
Jag ska till USA, men vet fortfarande inte vart jag kommer!! 
Vad roligt! Jag fick min familj bara ett par dagar innan jag åkte, så det kommer nog lösa sig :)

Donna
Vad hade du för mobil där och så? Jag köpte en bra sms-telefon där som jag fick rätt billigt, den kostade bara $10! Sen fyllde jag på den med Verizon, vissa månader bara påfyllning av minutes, och andra med unlimited texting. I Usa får man betala för alla sms, även de du tar emot, så om du smsar mycket bör du skaffa unlimited texting!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0