Q&A

Linnea
heej, en fråga till! :D 
kunde du spela gittar innan du började med det i usa?
 
Gick på gitarr ett skolår en gång i veckan för fem år sedan. Så ja, men jag är inte direkt ett pro haha!
 
Linnea
Halloj, älskar din blogg och vill bara åka nu! Men ska nog förhoppningsvis bli utbytis om ett o ett halft år ^^ 
Men har en fråga :) 
Hur mycket fickpengar behöverman? Kostar kören eller någon annan lektion? O hur gör du med skolmaten går det åt pengar där? o du kör la ingen sport? men vet du typ vad det kostar? :D

Hej och tack så mycket! Blir så glad när folk säger det!:) Jag tycker verkligen du ska åka, det är helt awesome.
Jag har för mig att YFU rekommenderar runt 2000 till 3000 i månaden. Jag får nu 1000 i månaden och klarar mig faktiskt bra på det. Jag gillar inte att slösa allt för mycket så därför funkar det för mig. Men om jag behöver extra för något speciellt är mina föräldrar snälla och hjälper mig. 
 
Kören kostar inget, däremot ska vi iväg på en tre-dagars-turne om ett par veckor till Minneapolis och den kostar $125 (800 kronor). Vissa klasser kostar däremot, men då får du oftast ut något av det. Min värdsyster är i en klass där man jobbar med blommor och fick betala en liten summa för vaser och blommorna. 
 
Gällande skolmat finns det två alternativ, man köper där eller tar med egen. I min värdfamilj köper vi maten, och familjerna har konton med en fyrsiffrig kod som man får slå in när man köper maten. Väldigt simpelt alltså! 
 
Sportåret är indelat i tre delar, osm ni kanske sett i filmer kör man alltså inte en sport hela året. Nu är det in between winter och spring sports och jag gjorde inget i vintras, provade dock på skidåkning. I vår ska jag göra friidrott är planen! Och jag antar att du menar kostnad för sporterna? För utbytesstudenter är det gratis, men om man reser med laget på matcher och sån kan det hända att du måste betala för bussen. Kan vara runt $100 för hela säsongen!
 
Långt svar på dina frågor, men hoppas du fick de svar du ville ha! :)
 

Kommentarer
Postat av: Emma

Hej! Du verkar ha det jättebra i USA! Jag har en fråga, måste man vara väldigt social och positiv osv. för att passa som utbytesstudent? För jag är ganska blyg när jag träffar nya människor och jag vill inte åka iväg och inte få ett bra år pga det!

2013-03-12 @ 13:09:55
Postat av: Linnea

TACK SÅ JÄTTE MUCKET FÖR SVAR! :D det va grymt bra svarat ^^

2013-03-12 @ 16:18:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0