Fun Day

         
         
Översvämning på vår tomt, tror inte den snöskotern mår så bra nu! Tydligen blir det så varje år...
         
 
Sov in idag, hur skönt som helst! Därefter cyklade jag till McDonalds med Amanda, sedan hem och cyklade till Cherry Berry (froxen yohurt place) med henne och Marisa som kom hit. Har också haft krig med nerf guns, haha hur kul som helst! Snart kommer Graham hit och då ska vi till Sammy's och äta pizza! :)
 
 

Spring in Minnesota

         
         
 
Gårkvällen spenderades med Lukas, Becca, Vincent, Shelby och Maddie. Vi åkte bland annat till Applebee's, och hade en riktigt rolig kväll här hemma. We're creating memories!  Hade en slappardag här hemma idag, väl behövligt! Tog också en cykeltur till target. Vi har haft 10 grader i skuggan, det är alltså inte farligt kallt här i Minnesota ändå, haha! Välkommen kära vår, du har varit efterlängtad!
 
Har inga planer för imorgon, kanske umgås med en kompis. Nu när jag haft så fullt upp trivs jag utan planer också haha!

Vlog med Becca!


Choir Tour 2013

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

         

Åkte alltså iväg på choir tour i söndags. Som jag skrev på bloggen var jag ganska nere, var lite homesick och så. På kvällen åkte vi till Chanhassen, som är ett ganska fancy ställe. Man klädde upp sig fint i klänningar och killarna i kostym. Först äter man, sedan fick vi glass, och sedan började musikalen Bye, bye birdie. Det var en paus, då man fick äta efterrätt, därefter började andra akten. Den var riktigt bra, och den påminde lite om Grease. Blev på bättre humör då faktiskt!

 

I måndags åkte vi till the capitol och cathedral. Hängde mest med Marie, Emma och Andre där. Det var riktigt roligt. Därefter lunchade vi i en mall, och därefter åkte vi en stund till ett college. Och sist, men inte minst åkte vi till Mall of America! Efter ett par timmar där though åkte vi till hotellet, och nästan alla 60 kids i kören gick till poolen tills vi blev kicked out haha. Då gick kanske 10 till ett rum och bara hängde där. Det var i alla fall väldigt kul!

 

Sista dagen, igår, åkte vi till the science museum. Vi var där ganska länge, så jag, Emma och Marie satt och åt och pratade majoriteten av tiden. När vi åkte hem somnade jag efter 10 minuter kanske, och vaknade upp i Grand Rapids haha, och resan tog mer än 3 timmar. Det kanske berättar lite hur lite jag sov de senaste nätterna haha!

 


Lördag

         
         
         
         
        
         
 
I lördags på morgonen målade vi påskägg, vilket är en tradition i min familj här. Lite senare kom Marisa hit med sin värdsyster. Vi fixade våra hår och make up, och därefter gjorde vi en photo shoot! Det var riktigt kul, men jag var ganska trött haha! På kvällen kom även Bridger hit, vilket var väldigt kul eftersom jag inte träffat honom på ett bra tag känns det som! 

Busy Firday

 
         
         
         
         
         
         
Jag och Miki som åkte hem!
 
I fredags hade jag en bra kväll! Noora, Nicki och Marisa var här och vi fixade make up och hår, därefter åkte vi med Lukas och Cody kort till DQ (glassbar) och därefter till frisören där Lukas klippte sig. Därefter åkte vi och tittade på en konståkningsshow. Ari var med, och på skoj var även ett par killar med, Reid och Andre till exempel. Det var riktigt roligt! Efter showen åkte vi till Applebee's och sa hej då till Miki, en austrielensk utbytesstudent som valde att åka hem!

Thursday, March 21

         
         
         
         
         
         
         
 
Jag gick till Target en dag förra veckan med Nicki som är en utbytesstudent i Utah (inte Iowa...), Lukas och Cody. När vi kom hem bakade jag blåa mintkakor, hur goda som helst. Har blivit väldigt americanized, så blandade bara en kakmix med mint haha! Vi åkte också och spelade hockey ett tag! :)
 
Och, det har hänt en stor sak här i lilla Grand Rapids. Vi har vår alldeles egna frozen yohgurt shop nu! Det var öppning förra fredag, och då gav de ut gratis froyo! Självklart åkte vi dit, hur gott som helst!
 

Till och inne i Target

         5Xatnx on Make A Gif, Animated Gifs
 
Vägen vi går till Target och lite där inne. Dock är det betydligt större inne i affären, kunde bara inte få med fler bilder i gif:en. 

Basketball game in Minneapolis, March 20th

         
         
         
 
Förra onsdagen blev det som sagt en tripp till Minneapolis för att titta på basketbollsmatch. Det var hur kul som helst, även om skolbussen inte var den mest bekväma att åka i. Men satt bredvid Marisa, och hade Carl och Graham bakom oss så vi hade riktigt kul hela resan! :)

@ Minneapolis

Hej där! Det var ett par dagar sedan jag skrev nu, ooch galet mycket har hänt. Just nu är jag i vårt hotellrum i Minneapolis, för vi har tour med kören. På tisdag kommer jag haft sleep over med kompisar fyra av fem nätter haha! Men tänkte att jag gör uppdateringar med bilder och text om dagarna som gått när jag kommer hem igen!
 
Idag har jag varit lite nere tyvärr, men sånna dagar har man också ibland. Hoppas det är bättre imorgon, för vi har massor roligt inplanerat! Kram hörni!

Twin Cities Times Three, in a Week!

         
Från Texas Roadhouse på vägen hem från the cities i helgen. Topp 3 godaste masten jag har ätit är i usa, lätt!
 
Åh, jag älskar att ha roliga saker planerade, och nu är jag över excited typ! Så, vårt baskebollstlag (säger man så?) ska spela state championship imorgon i Minneapolis, och jag och Marisa ska ta skolans fan buss dit! Så vi åker 3 timmar dit, och 3 timmar hem för en match! Men jag är så galet pepp! Om de vinner går de vidare, och då är nästa match på torsdag, får se om jag åker då i så fall!
 
Sedan på söndag åker jag till the cities igen för tredje gången på en vecka, för då har vi körturne! Jag är galet pepp!! Och idag köpte jag och Marie biljetter till Minnesota Wilds! Så om en månad ska jag på en NHL match!!! Herregud, kan knappt fatta att jag får uppleva allt detta!

Q&A

         
From the American Swedish Institute!
 
Emma
Hej! Du verkar ha det jättebra i USA! Jag har en fråga, måste man vara väldigt social och positiv osv. för att passa som utbytesstudent? För jag är ganska blyg när jag träffar nya människor och jag vill inte åka iväg och inte få ett bra år pga det!

Hej där! Jag har det grymt bra! Det är såklart en fördel att vara öppen och social, kan säga att det gör det lättare i början. Jag kan säga att jag var lite blyg i början, likaså de flesta andra utbytesstudenterna, men man blir av med det. Vad jag tycker är viktigsast är motivationen att åka, för då kommer göra de svåra stunderna betydligt lättare! Men jag lan säga att det här året har fått mig mer öppen och har nu lättare att prata med folk! :)
 
Tova
du verkar ha det så bra! :)

Det har jag verkligen! Kan inte tänka mig att åka hemhem nu alls, men förhoppningsvis är jag mer redo om tre månader. Gaaaaah, jag lämnar om exakt tre månader! 

Awesome weekend in the twin cities!

         
         
         
         
         
         
         
         
 
Min weekend i Minneapolis/St. Paul var bäst! Jag åkte alltså ner dit tidigt lördag morgon med Marisa, Lukas, Nicki och Barb. Första stoppet var vid en stor  walleye fisk, Minnesota state fish. Därefter var nästa stopp i St. Paul, där vi åkte till the state capitol. Jag och Lukas har varit där förut, men den är riktigt vacker så det var ändå okej att åka dit igen. Därefter blev det att luncha på en tysk restaurang, och eftersom det var St. Patcrick's Day dagen efter firades det då med. Folk klädde sig i grönt, och det var någon gubbe där som sjöng och dansade. Efter lunchen åkte vi till the science museum, som var riktigt häftigt faktiskt. Vi tittade på "bio" typ, en megastor skärm så det kändes som 3d fast man inte hade några glasögon. Efter ett par timmar där åkte vi till hotellet, därefter till älskade mall of america. 
 
Idag åkte vi till mall of america igen, ungefär 2.5 timmar. Älskar att bara g¨runt där, speciellt med kompisar! Därefter åkte vi till the Swedish Institute, och gud vad jag älskade det! De hade en shop där och sålde svenska godis, svenska böcker och den lite konstiga saker, som disktrasor eller den blåa musmattan jag har bild på ovan. Vi gick runt där ett par timmar, och det kändes lite som hemma igen. Det var faktiskt awesome att åka dit, för jag har senaste tiden varit rädd för att åka hem för jag älskar det så mycket här. Men nu känner jag att det inte kommer bli lika svårt att komma hem för jag är lite förberedd. 

"Nästan" vår

 
         
         
Corrina på sin testing, hon fick nytt bälte! 
 
Den senaste veckan har jag haft vårkänslor som bara den. Eller okej, vi har ju fortfarande en halvmeter snö, men det har varit soligt och plusgrader. I tisdags hade jag i alla fall en toppendag! Marisa kom med mig hem, sen kom också Cody över så vi tre och Lukas åkte till Target och sen Caribou. Standard för mig nuförtiden haha. Vi har en utbytesstudent i Rapids nu i två veckor, som annars bor i Iowa, så hon kom också. Sedan när vi kom hem kom även Reid över. Vi hade snöbollsfight, och haha det var så himla kul! Kände mig lite som 10 igen, men det var riktigt roligt! Sen gick vi in och kollade film, och så kom även Graham över. Älskar det verkligen sjukt mycket när man inte planerat något speciellt, sen gör man någon spontant! 
 
Idag var också en bra dag, har varit ganska effektiv faktiskt. Åkte hem från skolan, städade, åkte iväg och tittade på Corrina's Taekwondo testings med Maria som höll på nästan 3 timmar, därefter blev det käka på kinarestaurang. När jag kom hem var jag i hot tuben en kortis och nu ska jag strax sova. 
 
Ska spontant också i helgen till Minneapolis (yaaay!) med en kompis till min värdfamilj och ett par utbytisar. Är sjukt excited!! Längtar som bara den till Mall of America också haha! 

Q&A

Linnea
heej, en fråga till! :D 
kunde du spela gittar innan du började med det i usa?
 
Gick på gitarr ett skolår en gång i veckan för fem år sedan. Så ja, men jag är inte direkt ett pro haha!
 
Linnea
Halloj, älskar din blogg och vill bara åka nu! Men ska nog förhoppningsvis bli utbytis om ett o ett halft år ^^ 
Men har en fråga :) 
Hur mycket fickpengar behöverman? Kostar kören eller någon annan lektion? O hur gör du med skolmaten går det åt pengar där? o du kör la ingen sport? men vet du typ vad det kostar? :D

Hej och tack så mycket! Blir så glad när folk säger det!:) Jag tycker verkligen du ska åka, det är helt awesome.
Jag har för mig att YFU rekommenderar runt 2000 till 3000 i månaden. Jag får nu 1000 i månaden och klarar mig faktiskt bra på det. Jag gillar inte att slösa allt för mycket så därför funkar det för mig. Men om jag behöver extra för något speciellt är mina föräldrar snälla och hjälper mig. 
 
Kören kostar inget, däremot ska vi iväg på en tre-dagars-turne om ett par veckor till Minneapolis och den kostar $125 (800 kronor). Vissa klasser kostar däremot, men då får du oftast ut något av det. Min värdsyster är i en klass där man jobbar med blommor och fick betala en liten summa för vaser och blommorna. 
 
Gällande skolmat finns det två alternativ, man köper där eller tar med egen. I min värdfamilj köper vi maten, och familjerna har konton med en fyrsiffrig kod som man får slå in när man köper maten. Väldigt simpelt alltså! 
 
Sportåret är indelat i tre delar, osm ni kanske sett i filmer kör man alltså inte en sport hela året. Nu är det in between winter och spring sports och jag gjorde inget i vintras, provade dock på skidåkning. I vår ska jag göra friidrott är planen! Och jag antar att du menar kostnad för sporterna? För utbytesstudenter är det gratis, men om man reser med laget på matcher och sån kan det hända att du måste betala för bussen. Kan vara runt $100 för hela säsongen!
 
Långt svar på dina frågor, men hoppas du fick de svar du ville ha! :)
 

Bemidji

         
         
         
Haha, på museumet vann Sam denna dinosaurie som växer i vatten. Vi döpte den Walter haha...
         
Sam fick en present från sin gudmor. Tror de har lite olika smak på mössor haha!
 
Så i lördags åkte jag och Lukas till Bemidji och hälsade på vår vkusin Sam som går i college där. Vi käkade på en irlänsk restaurang, gick till ett science museum, kollade på hennes college och hängde hemma hos henne ett par timmar. På kvällen var det hockey game, Bemidji mot University of Minnesota. Efter det kom ett par av hennes kompisar över, vilket var riktigt roligt. Man skulle kunna sammanfatta vår dygn där genom att säga att jag har kännt på livet som en college student nu! :)

Veckan som gått hittills...

         
Från kör konserten i måndags! Haha, jag ser huge ut, är inte så stor egentligen...
 
Den senaste veckan har varit ganska nice, ganska lugn jämfört med förra veckan. Marisa är i Hawaii och jag är både väldigt avundsjuk, och också saknar henne såhäääääääääääär mycket. Haha, det är lite kul hur man kan bli så nära kompis med någon på så kort tid.
 
Har blivit ett par trips till Target, Caribou, DQ, embers och ett par till ställen. Så har väl egentligen gjort en del. Har också skafffat ny telefon för simkortet gick sönder. Hittade en som hade ändrats från cirka 700 kr till 70, nice. 
 
Idag åkte jag också med Lukas, Cody, Montana och Calvin och körde hockey, hade snöbollskrig och käkade glass. Helt awesome eftermiddag! :)

Ice Fishing

 
         
         
Sammy! 
         
        
 Becca och Maddie! 
 
Igår på dagen åkte vi iväg för ice fishing ett par timmar! Vi vkusin var också där och det var hur kul som helst!
 
På morgonen skypade jag också med Carl som är i Sydamerika just nu, det verkar så häftigt! Det var i alla fall väldigt kul att höra hur hav har det också!:)

Surprise Party

         
       
         
         
         
         
         
         
 
I fredags var jag väldigt trött men jag var bjuden på en surprise party. Först tänkte jag inte gå, men nu ångrar jag inte alls att jag gick ändå. Det var runt 30 personer där, och vi hade hur kul som helst. Vi beställde pizza och hade dance party haha! 

Grand Rapids High Vs. Duluth East

         
         
         
 
Så i torsdags blev det en trejde tripp till Duluth, men denna gång för hockey. Det var lätt en utav de roligaste matcherna jag varit på, både på grund av att det var en rolig match och för att det var en riktigt härlig stämning där! Haha, jag har blivit en riktigt Thunderhawk de månader som jag vartit här!

RSS 2.0