Musik

 
En sång jag har hört ganska många här, och jag gillar den! I övrigt är countrymusik jättestort här, jag har bara hört en amerikan som inte gillar det. 
 
Sitter och pluggar, har en american history essay till torsdag, och också en hel del texter att skriva i min writing class. Nej, vi har inte höstlov här. Däremot är vi lediga på måndag och tisdag! Ikväll har skolans tre körer konserter, så det står på schemat för den här dagen.
 
Imorgon är det Halloween vilket innebär att det är utklädnad i skolan, och jag ska klä ut mig till kille tillsammans med Marie. På kvällen ska vi gå trick or treating, haha jag längtar!
 

Just shout whenever, and I'll be there

         
Hela familjen med våra pumpor vi skar upp igår! 
         
Renan (från Brasilien), Olivia och jag!
         
         
Becca och Graham som kom över en stund!
 
 
Haha strunta i att jag spelar fel och att hon sjöng lite fel... Håller i alla fall på att lära mig att spela lite, har kommit ungefär såhär långt, haha!
 
Har haft en helt okej dag i skolan, ganska stressig vecka eftersom det är sista veckan av denna quarter har vi finals i de flesta ämnena. Har 8 tests på fyra dagar! Efter skolan var jag i alla fall duktig och pluggade spanska ett par timmar, sedan när Becca kom hem var jag med henne och vi hade vår tjejtid bestående av chips, guacamole och en himla massa prat haha! Love her! 
 
Vi åkte också en snabbis till Target med Graham, och sedan kom han hit någon timme. Haha, jag och Becca underhöll oss genom att titta på när han och Lukas körde något dans-spel på wii!
 
Nu ska jag lägga mig och läsa, och sedan sova. Måste vara pigg imorgon, antar att jag har en himla massa plugg då med! God natt Sverige!
 
         

Fantastisk helg

Jag har haft en underbar helg! Vill bara dra tillbaka tiden och ha den här helgen igen! Jag älskar helger mer än någonsin.

 

I torsdags följde Emma med mig hem, och efter ett tag kom Bridger och hämtade upp oss. Vi åkte till hans morföräldrar och gjorde donuts. Amerikansk känsla till max! Jag frågade också en kille till Snowball som sa ja, så äntligen har jag en dejt jag med!

 

         

         

Corrina som är galen i djur köpte tre sånna i fredags!! & japp, det är jag som håller den, efter att ha samlat på mig mod ett antal timmar!

 

I fredags i skolan skulle man bära rosa för att visa stöd emot bröstcancer, vissa gick in för det mer än andra... På kvällen var det i alla fall Halloween Dance på skolan. Jag åkte till Emma's för att göra oss i ordning, det var utklädning som gäller. Hon var en magdansös och jag vet faktiskt inte riktigt vad jag var...Den började väldigt lame, men efter cirka en timme var det hur kul som helst! Massor härligt folk och massor dans. Det var verkligen så himla roligt!

 

          

Igår var vi iväg i tre timmar på TaeKwonDo tävling som Corrina var med i. Hon kom tvåa i en av grenarna! På kvällen åkte jag till Field of Scream med Becca, Kyle, Brett, Luke och Lukas. Två timmar i kö, för det mesta utomhus och nu har det börjat bli rätt kallt, men det var det värt! Det var som en spökvandring som tog en halvtimma, och jag blev både jätterädd och hade skrattade massor för att jag hade så kul. I ett av husen var det ”party” och alla i gruppen var tvungna att dansa till hela Gangnam Style innan de släppte oss vidare, haha!

 

                   

         

Dagens väder i Grand Rapids! Har dock börjat gilla snön!

         
         
         

Idag är det söndag vilket innebär att det är familjedag. Jag har hållt på att lära mig spela piano och så skar vi upp pumpor! Halloween är betydligt större här, folk började dekorera sina hus för veckor sedan, och då inte bara med pumpor utan det kan vara en hel graveyard. På onsdag då halloween är ska jag gå trick or treat med ett par kompisar, vilket tydligen nästan alla i min ålder verkar göra. I’m excited haha!


Bullar ala Swedish style

         
Bakar för full rulle! Imorgon är det en middag med andta utbytesstudenter, och vi ska då ha med någon efterrätt från ens eget land. Jag står för svenska karemumma bullar som min mormor brukar baka. 

It's like a rollercoaster, it goes up and down

 
         
The second part of the puzzle
         
         
         
Zante 2012, fucking best week everrr. Jag älskar er fina ni!
 

Den här dagen har varit konstig, det har gått upp och ner massor. Vaknade av att min skjuts var här, vilket jag missade. Panikade runt i huset (varför vet jag inte) och försökte få tag på en ny skjuts till skolan. Älskar att folk kör massor här, men hatar att jag är så maktlös gällande att ta mig någonstans eftersom det inte finns någon lokaltrafik. Till slut fick jag tag på Bridger som kom och hämtade mig, även fast jag bor på andra sidan stan från hans hus. Vi båda kom 15-20 minuter sent till första klassen, så all min cred till honom!

Jag hade trots allt en ganska bra dag i skolan faktiskt. Efter var det avslutning med fotbollen, och eftersom det var den sista grejen för alla seniors blev det ganska känslosamt. Jag tror att alla seniors har spelat tillsammans i 7 år nu, så de känner varandra way better than I do. Det ledde till att jag saknade mina svenska vänner en aning mer hela eftermiddagen. Det är jobbigt att vara ifrån de personer man älskar, och idag var en sådan dag då det var extra jobbigt. Jag älskar er mina änglar!
 
Har precis skypat med min fina Ellinor, allt känns faktiskt way better now. Love you sweetie!
 
         
 

Miss you

          

Jacob, jag, Nisse och Carl ett par dagar innan jag lämnade Sverige. 

Efter skolan idag blev det första besöket på ymca. Det blev bara att signa in, och eftersom jag är utbytesstudent blev det gratis. Det finns gym, gymnastiksal med basketplaner, springbana, pool med mera. Nu ska jag träna bort allt jag lagt på mig de senaste månaderna.

Idag är det också min bror Carls födelsedag! Skulle skypa med honom, men det är tidsskillnad och jag måste sova strax. Vi får ta det en annan dag denna vecka! Stort grattis brorsan!


Wisconsin Dells

                 
Bild från google
         
Ett ställe som heter Top Secret. Det var vita huset upp-och-ner, och så var en del ett spökhus.
         
Jag och Amanda utanför Top Secret
         
Swaggie
         
Var och åt på Moose Jaw Pizza där alla fick hattar liknande älgar.
         
Jag och Bex!
         
Vi höll en livs levande majsorm. Visserligen är de inte farliga, men jag kan säga att det var lite läskigt ändå!
         
...och så klappade vi en alligator!
         
Tre syskon, tre länder. Haha vi är bra på att vara fula!
 

Fyra lediga dagar spenderades i Wisconsin Dells (min femte stat i USA!). Jag vet inte vart jag ska börja, det var otroligt häftigt där! Det var som en stad som endast finns för underhållning. Det var väl cirka sju go-kart banor, ett nöjesfält med ett par galna berg-och-dalbanor, massor olika aktiviteter som Top Secret, olika spökhus, vattenparker, mini-zoo och massor andra roligheter! Allt för turism, vilket var hur häftigt som helst!
 
Det tog oss sex timmar att åka dit, och det gick väldigt fort faktiskt. Jag är väldigt tacksam att jag kan sova i bilen. Vi gjorde massor olika roliga saker, bodde på hotell där det ingick åkband till nöjesfältet och fri entre till en vattenpark. Helt underbart!

Maybe it's not my day, but it's my year

Kom hem från Wisconsin Dells tidigare idag. Tänkte skriva mer om det imorgon faktiskt och bjuda på lite bilder. Idag åkte vi hem, det tog oss dryg 6 timmars färdtid i bilen, sedan ett par ytterligare timmar för att vi stannade på olika ställen. Sex timmar i bil är tillräckligt länge för att tänka och inse saker...
 
Detta har hänt förut också dock, men jag tittade upp. Framför mig i bilen satt mina värdföräldrar, bredvid mig min vsyster och vbror och bakom mig mina andra två vsystrar. Jag tittade ut på vägen och omgivningen och allt var så typiskt amerikanskt med skyltar där du själv måste sätta dit bokstäverna, eller att linjen på vägen är gul och inte vit. Och så att alla pratar engelska, och att jag med måste göra det för att folk ska förstå mig. Jag insåg verkligen att jag är här nu. Jag har drömt om det här i åratals, och nu är jag faktiskt här. Jag har min värdfamilj, mitt område, min vardag. Det känns så sjukt att det är på riktigt nu, och jag har redan varit här i 66 dagar, mer än två månader, åtta kvar. Men just idag är jag här.
 
Jag läste också på aftonbladet att det var skottlossning och tre personer mördades i Brookfield i USA. Jag kollade upp var denna plats var, och insåg att det var i Wisconsin, 2 timmar ifrån där jag var vid det tillfället. Det blir mer verkligt när man är så nära det, och det brukade vara så långt ifrån. Take care of each other, you don't know when they'll be gone. God natt Sweden!

Scary

 
Haha! Detta mötte mig när jag klev in i mitt rum idag. Kan säga att jag blev livrädd och skrek och spillde ut massor vatten jag hade i ett glas. Min hostdad är allt trevlig han, haha!

Videohälsning #2 från staterna

Update: Hörde att videon inte funkade i Sverige, så la upp den igen. Förhoppningsvis funkar denna!
 
 
Det var dags igen, videoblogg nummer två! Den är lång, men visar runt i huset också vilket tog lite tid! Och med min sega dator tog det mig två timmar att ladda upp, så nu räknar jag med att ni kollar. Haha!

Fråga om min organisation

Maria
Hej, håller på att välja vilken organisation jag vill åka med! Hur tycker du att YFU "sköter sig"? Finns det något negativt med organisationen hittills? :)
 
Innan jag bestämde mig vilken organisation jag skulle åka med tog jag fram ett excel-ark och skrev in alla organisationer och skrev in priser, info om försäkrningar, fördelar&nackdelar osv. Det är ett tips jag har till dig och alla andra som ska åka, kolla upp alla alternativ innan ni bestämmer er, det är ett stort beslut! Dock måste jag säga att en stor fördel som jag ser med YFU är också att det är samma organisation hela vägen, och YFU i USA är stora vilket har fått mig att känna mig tryggare än om det skulle vara olika. Det är också en ideell organisation som därmed gör den till bland de billigaste att åka med, och att de som jobbar med det brinner för det. Och såklart, de obligatoriska träffarna. Hade min första av tre i värdlandet igår, och det var riktigt roligt!
 
Jag har inte haft något problem alls med YFU! Allt har funkat superbra, från början med alla papper och instruktioner tills nu med area-rep. Min area-rep är hur bra som helst! Jag hoppas och tror att det kommer fortsätta såhär bra! De har svarat på mail inom en arbetsdag varje gång, och svarat på telefonen varje gång jag ringt.  
 
Kort sagt: Allt har funkat hur bra som helst med YFU, jag är supernöjd. Så jag rekomenderar dem starkt!
 
         
Jag och mamma på flygplatsen i Linköping, 17 augusti 2012. Nästan exakt två månader sedan!
         
Välkomstkommitén, haha! Min YFU-tröja fick jag på lägret i Stockholm innan och den var van tvungen att resa i så familjen lättare hittar en på flygplatsen! 
 
 

"Annie, you've got mail!"

         
         
 
Åh, fick detta på posten idag. Eller såg det idag i alla fall... Vad jag älskar att får brev! Detta brev innehöll ett tvåsidigt brev från mamsen, en teckning från lillebrorsan och en lins till kameran från pappa. Tack gånger tusen!! Jag både skrattade och fällde någon tår när jag läste brevet. Jag har det väldigt bra här, men kan inte undgå att tänka på er varje dag! ♥ 

Saturday Night

         
         
Lukas, Mads, Becca (som är camoflauge målad för hon har precis varit iväg och jagat), Mads 2 och jag.
 
Har haft hit Linder's och Mads x2 här ikväll. Det roliga är att de kallas "Mads" och "Mads 2". Lukas fixade tysk mat, och jag och Mads x2 kollade på en weird men ganska rolig film. De lämnade precis för Mads x2 skulle iväg på en college fest, sucks to be in hight school. Nej då, haha! Nu ser jag på Justin Bieber's Never Say Never: Director's Fan Cut och kärar ner mig i honom. 

Last football game

         
Happy birthday Lukas!
         
         
Dubbelhakan är på plats, all amerikans mat är för god! Tur att jag ska börja på ymca snart...
         
         
         
         
Bridger, jag, Lukas, Marie, Shilo och Celeste!
 

Åh, hade världens bästa kväll igår. Hade så kul på football game! Efter blev det sleep over med laget, var dock så sjuuuukt trött haha. Kände mig riktigt äcklig när jag vaknade upp på golvet, min rygg gjorde ont och sminket från gårdagen var över hela ansiktet, haha. Och justja, vi gick på bio, såg Perfect Pitch. Så jäkla bra film, se den! Nu ska jag iväg på killarnas play offs. 

 
 

When I woke up this morning...

         
Jag och Lukas hade slagit vad om vilket betyg vi skulle få på ett matte prov. Om jag fick A på provet skulle han komma med frukost på sängen till mig. Jag lyckades med mitt A, och vaknade av att Lukas knackade på min dörr med detta. Bra start på dagen!
 
         
Därefter tittade jag ut genom fönstret...
 
Hade 3.5 lektioner i skolan idag. Därefter åkte jag med nästan hela fotbollslaget iväg och käkade lunch på ett cafe här. Riktigt amerikanskt med hash browns, eggs, toasts with apple jelly and a hamburger. Drack också den godaste hot chocolate i hela mitt liv. Ska absolut tillbaka!
 
Hade också match idag. Det var play-offs, vilket innbär en förlorad match --> ute och ingen mer fotboll alls. Och tyvärr förlorade vi. Känns både sorgligt och skönt faktiskt! Det var också en sleep over med senior tjejerna i laget idag, och tyvärr kunde jag inte gå...
 
Imorgon är det äntligen fredag, och sedan helg! Känns som det var nyss jag sa "äntligen helg!", även fast det var 6 dagar sedan. Time flies. Imorgon (ikväll för er i Sverige) ska jag på sista football game, och så fyller Lukas år så har tänkt att vara lite extra snäll. På söndag är det min första YFU-orientation. Känner i alla fall Lukas och Emma redan innan! God natt!

@ the hot tub

         
         
Haha, det ser ut som att Corrina håller på att drunkna!
 
Video är på g! Min dator krånglar hela tiden så det tar tid... Jag har också precis ändrat språk på min facebook, så allt som inte svenska vänner skrivit är nu på engelska. Känner att jag spenderar way too much time med svenskan!

Q&A

Karro
Ååååhhh låter sjukt kul! :'D Vem var det som liksom anordnade det?
 
Det var det verkligen! Vi har en klubb på skolan som heter International Club som består av en lärare och sedan ett 40-tal elever. Just den här uppdragskvällen anordnades av ett par elever som är väldigt insatta i klubben! :)

Team Strawberry

Har haft bästa helgen! I fredags blev det spontant biobesökt med massor folk, och igår var på en grej som hette Scavenger Hunt. För er som sett One Tree Hill, så vet ni att Felix drar ihop en Dare-night? Det var i alla fall det vi gjorde!! Vi var uppdelade i lag, och vi fick ett uppdrag. När man gjort klart uppdraget skulle man ta bild på det, skicka till ett speciellt nummer, där en godkände det och svarade med nästa uppdrag. Det var i alla fall så sjukt jäkla kul! Vi fick allt från att skriva på en random bil med en speciell penna som är till för att skriva på fönster med till att fylla en shopping vagn med halloween saker och sedan bara lämna den där. Aa, det var sjukt roligt! Och efteråt spenderades det ett flertal timmar på Country Kitchen. Kvällen får 10 av 10 strawberrys (Internskämt)!
 
         
Haha, jag och Marie kladdade ner Bridgers fönsterrutor!
                
         
"Fill a shopping cart at Walmart with halloween stuff and just leave it there"
         
Jag och tyska Marie, som för övrigt är sjukt lik Robin i How I Met Your Mother!
         
"Get a witch hat and put on a statue"
         
Haha, en av de roligaste! Man skulle beställa en glass på McD, och när man får den skulle man missa struten och ta tag i glassen istället...
         
Team Strawberry! Marie, jag, Bridger och Emma!

This is my moment

         
En bild på alla utbytisar som var hos mig i fredags på filmkvällen! Finland, Brasilien, Tyskland (Lukas!), Paraguay, Tyskland, Tyskland, Finland, Finland, Sweden!
 
Hur har ni det? Jag har det hur bra som helst, för idag var en riktigt bra dag! Jag vill passa på att säga att det självklart finns dåliga dagar här med. Kom hem sent igår från matchen, strax innan 12 på natten! Sov ett x antal timmar för lite så vaknade upp och mådde egentligen inget vidare. Men pallrade iväg till skolan ändå, och hela dagen gick fort. Visserligen är det onsdag vilket innebär earliy release, vi slutar 2.25 och inte 3.06. Det är inte så att man skippar sista klassen, utan alla klasser är cirka 10 minuter kortare men så har man Ramp Up to Readiness 30 minuter också vilket är förberedelser för College.
 
Efter var det träning, och efter träningen var det Carbo Load, vilket är att laget samlas hemma hos någon och äter och taggar för morgondagens match tillsammans. Jag åkte bara dit en kortis, för idag i skolan blev jag frågad av två kompisar om jag ville komma till en ungdomsgrupp i kyrkan ikväll. Så strax innan sju kom Bridger och plockade upp mig och Robbie, och vi åkte dit. Det vi började med var att köra en tävling när man skulle jaga riktiga kycklingar! Haha, jag vet, det var sjukt! Men hela ungdomsgruppen var riktigt rolig och jag lärde känna folk ännu bättre! 
 
Blev ett långt inlägg, så hade velat göra videoblogg istället och började men batteriet tog slut... Haha, men den kommer! :)
 

Min blogg på YFU's hemsida

         
 
Japp, så ser min länk/intervju ut på deras hemsida!
 

Rachel's Challenge - Accepted!

Idag i skolan kom det en kille som höll en cirka 1.5 timmes föreläsning om "Rachel's Challenge". Rachel var en tjej som blev mördad på sin skola i Colorado i samband med skolsjkutning 1999, och hur hon ville förändra världen. Det var riktigt sorgligt att höra allt, och han visade många videoklipp på hennes vänner som berättade hur hon förändrat deras liv, och andra klipp när killarna faktiskt skjuter omkring sig på skolan. Det var ett klipp på Rachels bror som berättade att hans två kompisar som han var med just då blev mördade. En av dessa två var mörkhyad, och killarna skrek massor rasistiska saker till honom, och det sista han sa innan han blev skjuten var "jag vill träffa min mamma nu"
 
Han som föreläste berättade om Rachels uppmaningar som hon skivit ner i en engelska uppgift om hur vi ska motverka mobbing, och att vi ska berätta för våra nära och kära de närmaste dagarna att vi tycker om dem, vi vet inte vad framtiden bjuder på. Han bad alla blunda 3 minuter och tänka på alla vänner och familj man har, och att när man tänker efter hur mycket man uppskattar dem. Under hela tiden hördes snyftningar, massor av folk grät. När föreläsningen var klar dröjde det nog i alla fall 30 sekunder innan någon ens rörde sig. Alla var så berörda av det, och att se killarna som är med i amerikanska fotbollslaget som man kan tänka sig är "the tough guys" satt och tittade tomt framför sig för att kämpa mot tårarna. Det var så fint att se!
 
Det blev ett sjukt långt inlägg om just det här, men jag blev väldigt berörd och har knappt kunnat tänka på annat. Videon jag bäddat in är 4 minuter och 40 sekunder, det är absolut värt att lägga ner dessa ynka minuter på detta. För en bättre värld.
  

Fortune Cookie

         
Var iväg och åt kina-mat igår för att fira Corrinas födelsedag. Efteråt fick vi en fortune cookie, min andra i mitt liv, och bilden ovan är min lapp. Jag vet att mail är brev, men jag tar det ändå som email, hehe. När jag kom hem och kollade min mail hittade jag två stycken, ett brev från pappa som jag inte pratat med på över två veckor, och det andra från farmor och farfar. Kunde det stämma mer perfekt?

Bildbomb

         
         
         
         
Så. Otroligt. Fula. 
         
         
         
         
         
         
Älskar den här bilden!
 
Haft en toppendag med la familia. Vi tog senior pictures, slutade med 600 bilder på kameran. Har lite olika alternativ nu kan jag tala om. Har även skypat med Ellinor cirkus två timmar idag! Vi satte på musik och dansade och hade vårt egna lilla party, haha älskar den tjejen! 
 
Den här helgen har jag bland annat haft filmkväll med utbytesstudenterna, haft sleep-over med Emma, köpt en ny telefon, träffat Linder's och Madsx2, varit på Bonfire-party, tagit foton och färgat håret ett par nyanser mörkare. En helt okej helg med andra ord, eller väldans superbra!

Helium

 
Haha, we had so much fun with those ballons! Var iväg och fotade senior pictures idag med, så sitter och kollar igenom alla 600 bilder. Fina är dom i alla fall! Hörs senare!

RSS 2.0