Renan's Surprise Birthday Party

         
         
         
Renan och Jason är riktiga "studs"
 
Idag var en helt okej dag. Skippade skidåkningen, och åkte hem och skypade med min älskade Ellinor. Saknar dig så himla mycket bästis!♥ Därefter åkte jag till kyrkan, där det var surprise party för Renan från Brasilien som fyller 18 idag! 
 
Och, just det! Jag har börjat i Cross Country Skiing! Alltså längdåkning! Haha, det är inte sådär jätteroligt, men ska gå mest för att träffa och lära känna nytt folk! :) 

Math team

        
Jag och Bridger... Haha! 
 
Jag trodde aldrig jag skulle säga detta men... idag var jag spontant iväg med mattelaget på tävling. Herregud, haha! Som man ser i filmerna är det bara de extremt nördiga/töntiga som är med i mattelaget, men så är det verkligen inte här. Jag åkte med Marie och Bridger och säkert 30 andra. Det är 9-10 stycken som är i Varsity (a-laget) och de är de enda som tävlar på riktigt, resten av oss fick bara en heldag ledigt från skolan. 
 
Hade faktiskt en jättebra dag! Satt bara i lunchrummet första timmen med allihopa och bara tog det lugnt, sedan tog vi bussen till Hibbing 45 minuter iväg, käkade frukost på ett ställe där, åkte till deras college där de som inte är i Varsity egentligen bara tog det lugnt, skrev två prov som man fick 24 minuter på sig, sedan åkte vi till McDonald's, och sist hem. Vi kom hem innan sjunde och sista klassen, men vi var excused från den så alla drog hem. Själv satt jag kvar i lunchrummet med Marie och pratade. Alltså, många är med bara för att man slipper skolan i stort sett, och det var faktiskt väldigt kul på grund av de roliga människorna jag umgicks med!

100 DAGAR!!

 

         

En mix med bilder från de gångna dagarna, är så glad att jag har så många bilder som jag har. Kommer aldrig glömma den här tiden! 

 

Jag har varit här i 100 dagar nu. Ett Hundra Dagar! Gash! När man har ett bestämt antal dagar märker man hur fort tiden går, men också hur himla mycket som man gör på den tiden. Jag har en helt annorlunda vardag här, och det är lite skrämmande att jag har glömt så mycket från vardagen i Sverige. Det finns detaljer som för 3 månader sedan var så självklara, men som jag får jobba på att minnas. Saker som hur mitt rum ser ut i Sverige, där jag ändå var varje dag.

 

Jag och ni som följer bloggen kan se hur mycket som faktiskt kan hända på 100 dagar. Jag i alla fall har ett helt annorlunda liv, fått en till familj, tre fina systrar, en riktigt härlig tysk bror, nya kompisar, en hel bunt nya upplevelser, minnen för livet, vet hur det känns när ens dröm både går i uppfyllelse och även lite tvärtom. Bara på 100 dagar. Och som planerna ser ut nu har jag lite mer än 200 dagar kvar, mycket mer kommer hända. Jag är så lycklig att jag åkte, jag är en helt annan människa jämfört med den jag var för hundra dagar sedan. Ta vara på tiden!


Snowball

         
Jag älskar dessa människor. Mina värdsyskon är bäst!
         
         
Alla tjejer som var här och gjorde sig iordning innan plus Emma och Marie.
         
Kyle&Becca, Lukas&Marie, Robbie&jag
         
         
Haha, dessa killar gjorde middagen väldigt rolig...
         
Jag med fina Marie och Emma!
         
The whole awesome group! 
 
Några av de hundratals bilder vi tog igår! Dagen började med att skypa med Nisse och pappa på förmiddagen, och därefter började förberedelserna. Det tog sitt tag att fixa allt med smink och håret, men alla var jättefina! Efter det tog jag kort med Becca och Lukas, därefter kom våra dejter hit och så tog vi kort med dem. Därefter hoppade jag, Robbie, Marie, Emma och Lukas in i bilen till Drew's hus för middag. Det tog oss lite extra tid, cirka 30-40 minuter, då vi åkte fel, haha! Det är snö här nu med, och vägarna är väldigt hala så vi tappade greppet om vägen tre-fyra gånger, haha! 
 
Hos Drew var det 16 personer ungefär, och vi åt en finare middag, tog kort och umgicks ett par timmar. Kände faktiskt knappt hälften innan, men lärde känna de flesta och hade jättekul! Efter det åkte vi till the dance! Det var kul, men tyvärt måste jag säga att de andra danserna har faktiskt varit roligare. Det var för mycket folk där, och så kände jag knappt igen någon musik som spelades. Enligt mig är country musik inte speciellt bra på fest... Haha! En väldigt amerikansk upplevelse, ännu en kväll som gjorde det värt att åka!

Frågor

Mira
OO hittade precis din blogg och såg att du svarar på frågor!! Hoppas verkligen inte gör nått om jag frågar lite :p 

* Ang. frågan du svarade på här. Vilken kö väljer du? försöker du variera,, eller tar du alltid en kö? 

2. Vadväger du nu , ochhur mkt har du gått upp jämfört med innan du åkte till USA ? 

3. Är familjen du bor hos rik ? jag hörde en tjej som varit i Usa som bodde hos en familj som hade 6 bilar, 3 motorcyklar och som gav tjejen en iPad i examenspresent... Inte för att jag tycker det var så mycket kanske, men hon var ändå så överlycklig! :) 
4. vad jobbar dina föräldrar som ? mina jobbar inom industri, och dem tror det bara är ''överklassens'' barn som kan och har tillgång till det . :o
 
Hej!
1. Jag försöker att äta så nyttigt som möjligt i skolan så går oftast efter det, men om kön är enorm tar jag den kortaste.
2. Haha, min vikt håller jag för mig själv, men kan säga att jag gått upp cirka 1.5 kilo.
3. Jag vet inte hur min värdfamiljs ekonomi ser ut, om även om jag visste det skulle jag inte skriva ut det här, det är deras sak. Men de får ingen ersättning för att ta hand om min och min värdbror, så att få en iPad är inget jag förväntar mig alls. Har man sånna förväntningar är utbytesår kanske inte ens grej, det handlar om upplevelser inte prylar! Och enligt mig är upplevelser och minnen mycket mer värt än en iPad.
4. Antar att du frågar om mina föräldar i Sverige? Pappa är ingenjör och mamma jobbar inom sjukvården. För mig handlade det om prioritering, jag ville verkligen satsa på att åka till USA, så då fick jag välja bort andra saker. 

Q&A om skolmaten

Rebecca
Har fått för mig att de i USA''iska'' skolor serverar tre rätter ; 2 nyttiga , 2 onyttiga och 1 efterrät... stämmer detta? :)
 
Jag vet inte om det är så på andra skolor, men så är det i alla fall inte på min. Vi kan välja mellan fyra köer, två är snabbmat i princip med pizza, hamburgare, amerikanska piroger, friterade cheese balls, soppa osv. I kö är lagad lunch, det kan tillexempel vara potatismos, sås, och något kött till det. Den sista kön har två dagar i veckan subs. Det finns ingen efterrätt! Jag föredrar svensk skollunch kan jag säga, det är lite tröttsamt med denna maten!

Julkänsla

         
         
 
Eftersom Becca anordnar Snowball-dinner här imorgon har vi städat och dekorerat stora delar av dagen idag, och det är jättemysigt nu. Ett skapligt tjockt lager snö kom igår, som jag är ganska säker på att den kommer hålla till söndag i alla fall, och så är det mörkt ute. Vi lyssnade också på julmusik idag, och jag vet en del som redan har julgranar uppe. Här funkar det så att efter Thanksgiving gör folk iordning för julen. Så mysfaktorn och julkänslan är hög nu!

Secret Santa

         
En lapp jag fann på dörren imorse!
         
Hittade detta nyss i min sko!
 
I min värdfamilj kör vi en sak som kallas Secret Santa, och vi började igår. Vi tog lappar och drog ett namn var, och namnet jag fick på lappen ska jag vara Secret Santa för till juldagen. Som man hör på namnet är det hemligt vem han har, så kan inte säga vem här ännu då jag vet att min värdfamilj läser min blogg. Även fast jag vet allas, och vem som är min Secret Santa, haha! Men fram till juldagen ska man uppvakta den personen ibland, det kan vara genom att hjälpa den med att till exempel plocka ut diskmaskinen åt den, ge ett litet paket eller säga något snällt. På juldagen så ger vi något större paket, och avslöjar vem man har. Älskar det här riktigt mycket, tror alla blev uppvaktade idag på ett eller annat sätt. Det här är något som jag ska tvinga min familj att köra nästa år!
 

Om jag hade fått vara i Sverige, bara ett par timmar

Den andra videon är från igår. MÄKTIGT!
 
Om jag fick välja att vara hemma en tre kvällar under detta året skulle jag nog välja julafton, pappas 50-årsdag som jag missar i vår, och igår. Det är riktigt, riktigt surt att jag missar Swedish House Mafia som spelar i Sverige nu under deras sista tour. Känner massor folk som har varit/ska dit denna helg, och jag hade gjort ganska mycket att bara få vara där, de timmarna och fått uppleva det. Har varit här och tvingat min värd familj att lyssna högt på dem i huset och dansat för mig själv till det, och hoppats på en återförening om sisodär ett år. Men, man får väl göra det bästa av situationen, haha!

Happy Thanksgiving!

         
         
         
         
         
         
         
         
 
 Jag har nu för första gången i mitt liv upplevt Thanksgiving! Det var en riktigt bra dag, och nya upplevelser. På dagen lagade vi mat ihop, sedan hade vi the big Thanksgiving-lunch. Vi spelade därefter kort i flera timmar, därefter provade jag och Becca våra klänningar som vi ska ha på snowball och fixade smink och håret. Jag är super excited! Efter det var det dags för en sak som heter Black Friday! Det är lite som tomtenatta i Linköping, de har massor reor, och vi åkte till Walmart. Det var galet,  såg massor folk som köade ute i snö över en timma för att komma in på Target! Black Friday håller på hela natten faktiskt, med nya reor under nattens gång. Min värdmamma ska iväg vid 4 imorgon bitti tror jag!
 
När vi kom hem från det i alla fall tittade jag på Matrix med Lukas, Amanda och Randy i alla fall, bra film! Nu ska jag sova, och avslutar dagen med att säga att det var en riktigt bra dag. Jag älskar Thanksgiving!

Life is Great

         
Jag svävar på moln just nu. Allt har bara gått min väg idag, och det är onsdag eftermiddag och jag har långhelg framför mig. Ska få uppleva min första Thanksgiving, och så är det Snowball på lördag. Hade också en bra dag i skolan, och jättekul i bilen hem med Lukas, Reid och Ross. Life is awesome!
 
Ikväll ska jag, Lukas, Marie och Bridger spontant på bio och se den nya Bond-filmen. Innan ska jag kanske träna lite, och sedan på piano lektion med Corrina :)

Vattenkrig

         
         
 
 
Såg dessa bilder på 9gag. Den övre bilden är svensk skollunch, den undre är amerikansk. Jag tror jag aldrig mer kommer klaga på skollunchen i Sverige framöver, den är himelsk i jämförelse med den här! För nej, det är inte gott med pizza, hamburgare eller piroger varje dag! Och jag saknar salladsbaren, och riktig mjölk!
 
Åkte hem tidigare från skolan idag för jag hade en otrolig huvudvärd. Slappade ett par timmar, kollade på Gossip Girl och tog en promenad. Det blev faktiskt bättre, och sedan kom Becca hem så hängde med henne. Haha, älskar att vi ena stunden stod och kramades, nästa var det vattenkrig innomhus. Och nyss kuddkrig! Tack vare henne har jag skadat båda mina knän ikväll, haha!
 
 

Fotobomb från St. Cloud

         
En av mina värdkusiner, sötaste bebisen!
         
Jag och min bästa värdbrorsa!
         
         
Så typiskt amerikanskt neighborhood! Och så har de redan börjat fixa med juldekoration...
         
         
         
En ingång till en dorm i colleget!
         
         
De hade en skapligt stor affär med nästan bara kläder tryckta i collegets namn.
         
Min värdkusin, jag och Lukas!
         
         
 
Har haft en både bra och dålig helg i St Cloud. Det sämre var att jag var sjuk och mådde väldigt dåligt mer än halva resan, förhoppningsvis är jag frisk imorgon! 
 
Vi reste dit i fredags efter skolan, där jag hade en riktigt bra dag! Börjar lära känna fler och fler vilket gör skolan mycket roligare! När vi kom fram umgicks vi med släkten. I lördags hade jag tre månader, jag kan knappt fatta det! Galet vad tiden går fort, man märker det extra tydligt när man har ett bestämt datum sedan är det dags att åka hem. Först besäkte vi mina host grandparents och umgicks lite med dem. Älskar hur välkomnad man blir i familjen här! Vi shoppade i alla fall lite senare, och jag köpte en fluga till Robbie till Snowball som matchar min klänning. Vi åt på Wendy's till lunch. De har bland de bästa hamburgarna enligt mig, och så var det den första maten jag åt när jag kom fram för tre månader sedan, så den restaurangen är speciell för mig. Sedan hade jag världens huvudvärk och kanske feber så gjorde inget mer den dagen i princip.
 
Idag åkte vi till en speciell grocery store där allt var extra billigt där man måste ha medlemsskap för att ens få komma in. Sedan skulle vi släppa av min host cousin på sitt college, och då visade hon oss runt. Det var faktiskt riktigt häftig att se det, och mycket var likt det jag hade tänkt mig. Vi kom hem runt 6 ikväll, och vi har bara spelat kort. Och så lyckades Becca ta sönder min säng, hahaha! 
 
Nu ska jag göra mig redo för en kort vecka som består av bland annat Snowball och Thanksgiving!! Jag ser fram emot det galet mycket, min första Thanksgiving!

Q&A

Anonym
lite konstig fråga kanske, men bryr sig amerikanerna mycket om utseende? och måste man "se bra ut" för att bli "accepterad"? hoppas du fattar vad jag menar!
 
Ja och nej. Du kan gå till skolan med pyjamasbyxor om du vill, jag ser flera varje dag. Du kan också klä upp dig välidigt mycket (till en viss gräns såklart) utan att folk snackar. Dock finns det lite oskrivna regler, mest för killarna vad jag sett än så länge. Så som att de inte ska fixa håret förutom att kamma. Och inte klä sig som de svenska killarna gör, det jag kallar stilrent är här "gay". Men de har överseende för utbytesstudenter med i princip allt! :)

Videoblogish

 
Gör första videon med web-camen, så det är sämre kvalite och ljudet är ganska lågt. Men skruva upp högtalarna och titta! Hehe, älskar stillbilden...

Det måste vara på liv och död, det måste kännas i ditt hjärta på riktigt

        

Tredje månaden. Jag har hört att det är en av de svårare, och det stämmer för mig. Jag har varit mer nere är tidigare här. Jag har känt mig mer ensam än någonsin, även fast jag har haft massor folk omkring mig. Jag har saknat folk, ställen, minnen. Vänner och familj har funnits i mina tankar varje dag, och jag har gråtit för att jag saknat dem. För att jag missar så mycket som de är med om nu när jag är borta.

 

Alla säger att det som inte dödar dig gör dig starkare. Jag har faktiskt aldrig känt det förut, tänk att det är bullshit. Ikväll var första gången. I was on the top on the world, jag kände mig starkare än någonsin och jag kände att de kvällar som jag spenderat ledsen tog mig så högt upp ikväll. Jag bara kände mig stark. Och stolt. Jag kommer klara det här, det vet jag för jag har klarat det såhär långt. Jag tror på mig själv, och det är det viktigaste för att ta sig någonstans.

 

Jag var nere på botten igår, men på toppen idag. Jag saknar fortfarande min familj och mina vänner, och jag vet att jag har många jobbiga stunder framför mig. Men jag vet också att jag tog mig upp idag, så jag kan göra det nästa gång med. Man växer oerhört mycket som person av att vara utbytesstudent, även om man inte märker det i början. Tveka inte. Åk, upplev, utvecklas!


Baking Day with International Club

         
         
         
1. Jag och min favorit-tyska!
2. Kaakor!
3. A ♥ M. Haha, love you Marie!
4. Jag och Celeste, Graham och Jason i bakgrunden haha!
 
Spenderade kvällen hos Emma igår, och det var världens oväder! Har nog aldrig sett något liknande, det var galet. Tyvärr orsakade ovädret en bilolycka, och två av mina vänner här förlorade två släktingar. Sad!
 
Hade en bakardag med International Club. Vi kom dit runt 2, bakade till 4-5, och sedan kom föräldrar med mat. Så vi åt, fikade, fikade och fikade. Det var roligt folk där, så vi hade ett par bra timmar. Efter det har jag dock hade en riktigt dålig kväll. Inget speciellt har hänt, är bara på dåligt humör. Ska se lite gg, sedan sova och förhoppningsvis vaknar jag upp lite gladare imorgon! 

Fars Dag i Sverige

        
 
Grattis på fars dag pappa! Jag hoppas att du hade en jättebra dag, och jag har tänkt massor på dig. Saknar dig väldigt mycket! ♥

Friday Night

         
         
Första bilden: Maja och jag, men min host granpa i bakgrunden. Vi visste inte att han stod där haha!
Andra bilden: Maja, Lukas och jag!
 
Hade en bra dag i skolan idag, pratade med fler människor jag inte brukar prata med, och det är inte direkt så att man har allt för många kompisar här ännu. Det är faktiskt svårare att få kompisar att umgås med utanför skolan än jag trodde. Det kan vara väldigt jobbigt ibland, men det är en utmaning!
 
Efter skolan skulle jag egentligen till ymca, men åkte hem istället. För lite senare kom Maja hit!! Det är en svensk utbytesstudent som bor i Duluth, cirka 1 timma och 20 minuter iväg från här. Hon kunde inte sova här, men vi umgicks ett par timmar. Åh, saknar att prata svenska, och saknar att ha svenska personer omkring mig. Såklart man uppskattar allt bra som man inte har längre, och jag ser fram emot livet i Sverige igen. Inte ännu dock, jag är inte klar här!

Best

         
         
 
Cirka en vecka innan jag åkte hit fick jag min värdfamilj. Jag fick veta att jag skulle ha tre systrar, och Lukas såklart. Jag har inga systrar i Sverige, tre bröder dock. Jag såg att en av systrarna var 15/16 år, men jag hann inte tänka mer på det. Jag vara bara supertaggad att åka. 
 
Jag har snart bott här i tre månader nu, och jag känner Becca bättre än någon annan här. Vi kan spendera timme efter timme bara genom att prata om allt mellan himmel och jord. Hon är inte bara en stor del av mitt utbytesår, också en stor del i mitt liv nu. Jag är så lyckligt lottad att ha en syster som henne! I love you sis! ♥

Bucketlist: New York City

         
         
 
Hela den här grejen att jag är här nu började som en dröm. Jag drömde i flera år om att åka till USA, prova på ett vardagsliv, gå i high school och allat annat vad det inkluderar. Det tog mycket tid och pengar, men jag klarade det! Jag stannar upp varje dag och inser, jag är faktiskt här nu. Jag är däremot, på gott och ont, en person som fortsätter drömma. Den senaste månaden har jag kommit på att jag har en till dröm som jag ska jobba hårt för att fullfölja och uppnå; jag vill flytta till New York City åtminstånde ett par månader. Jag vill skaffa en lägenhet och jobb. Jag vill lära känna staden och komma in i vardagen där. Jag ska dit någon dag!
 
Tills den dagen ska jag uppskatta nuet extra mycket. Det jag är med om just nu är once in a lifetime, och det är världens upplevelse. Learn from yesterday, Live for today, Dream about tomorrow.

Q&A

Elenora

Hej! Jag funderar på att åka iväg nästa år, vill så gärna men är nervös redan nu! hehe 
Har jätte många frågor, så svara på dem du vill :) 
1. Vad har varit det jobbigaste?/roligaste? 
2. Har du mycket hemlängtan? 
3. Är det svårt att skaffa vänner?/Hur fungerar det med språket? 
4. Åker man hem något på loven till sverige? 
5. Hur kommer du till och från skolan? 
Detta var några, hoppas du kan svara på som många som möjligt :) Vill så gärna åka, men vet inte om jag vågar.. kram!

 

Hej! Du kommer troligen bli mer nervös, men det är absolut värt att åka. Men klart man är nervös innan, man lämnar sin comfortzone, men du får ut så mycket av det. Om du väljer att inte åka kommer du missa världens upplevelse!

1. Jättesvårt att svara på, men bland det svåraste var resan hit då jag var helt förtvivlad och nästan, bara nästan!,  ångrade mig att jag åkte, fast det gick över när jag träffade min värdfamilj. Det har också varit svårt ibland att helt anpassa sig till deras kultur när jag är van vid det svenska synsättet på allting. Många saker har varit väldigt roligt, men några är danserna som skolan anordnat, de första veckorna då vi fortfarande hade sommarlov och hittade på massor roliga aktiviteter, fotbollen, Minneapolis med min värdfamilj och Halloween var kul för att det var så annorlunda jämfört med Sverige!

2. Nej, faktiskt inte! Klart man tänker på vänner och familj i Sverige lite varje dag, och det går upp och ner. Men jag har klarat mig väldigt bra utan några större problem hittills!

3. Det är ganska lätt att skaffa ”ytliga” kompisar som man kan umgås med i skolan, men lite svårare att få kompisar som man umgås med på fritiden. Det gäller då gå på aktiviteter, som sporter eller ungdomsgrupper. Du behöver inte alls vara religiös, det handlar om att träffa folk! Språket är inga problem, jag har utvecklat det massor och de har överseende med min svenska brytning och att det går sådär ibland. Även det går upp och ner, och just nu går det lite sämre faktiskt.

4. Nej, det är en del av utbytesåret. Nästa gång jag sätter min fot på svensk mark är 20 juni 2013, och det finns regler som säger att man inte får ha besök för tidigt på året då det kan leda till hemlängtan.

5. Det går en skolbuss varje dag som jag åkt ett par gånger. Men det är nästan bara småbarn på bussen, och så tar det 45 minuter att åka dit, så jag får skjuts av en kompis som bor bredvid oss. Det tar därmed bara 5-10 minuter till skolan!

 

Hoppas mina svar hjälpte dig, kram!

 

 

Sofie

måste bara säga att jag älskar din blogg! jag ska själv åka till usa nästa år fast som en au pair och din blogg peppar mig så otroligt mycket att verkligen åka! bästa usa-bloggen jag läst :D

 

Åh, tack så jättemycket, blir jätteglad av dessa kommentarer! Tiden går väldigt fort, snart är det din tur! Kram!


Swedish Meatballs

         
         
 
Jag stod för middagen, med lite hjälp dock! Något nytt recept som min vpappa hittat på Swedish Meatballs, helt underbart med svensk mat! Samtidigt som vi åt tittade vi på Mirror Mirror. Klart sevärd film, även om den är lite förutsägbar... 

Tre frågor

Rebecca
Funderar själv på ett år i usa så har MASSOR av frågor, om du vill besvara dem så tar 3 till här :P : 
1. Hade du sparat ihop pengar till ditt år i USA ? hur/vad gjorde du för att få ihop allt , hur lång tid tog det ? :) 
2. I matssalen i skolan, är det som på film, grupperat? (innegänget sitter där, töntarna där som ex. ) 
3. Hur lärde du känna folk/vänner/klasskamrater ? Är du väldigt social av dig, kom de bara fram till dig,.. ? 
Tack för att du svarade på frågan :) KRAM :)
 
 
 Hej där!
1. Jag har velat åka i flera år, så jag har alltid sparat pengar till detta. Mina farföräldrar hade ett somarställe som de sålde och jag fick ärva en del pengar därifrån som jag har använt. Jag har också sommarjobbat under sommaren. Det svåraste men som gjorde stor skillnad var att jag absolut inte slösade pengar innan jag åkte på andra saker. Jag var iväg på en resa med ett par kompisar under sommaren, men det var i princip det enda jag la pengarna på förutom detta det senaste året. Så tillexempel när kompisar skulle ut och äta följde jag med men skippade maten. Det är inte lätt att skramla ihop 100.000 kronor annars!
2. Ja, det är grupperat. Man sitter vi samma bord varje dag med samma grupp människor. Men filmerna överdriver en väldigt mycket med då det inte går att peka ut "töntarna" eller "de coola". 
3. Det bästa sättet att lära känna folk är genom aktiviteter, och 4 dagar efter att jag kom hit började jag spela fotboll. Vi tränade 6 dagar i veckan, så jag träffade de tjejerna väldigt ofta. Jag var väldigt blyg i början, allt var så nytt, men det släpper mer och mer ju mer bekväm man känner sig här. Så om du ska åka; bli aktivi i något. Vad spelar ingen roll, och du behöver inte vara bra på det. Bara du träffar människor! 
 
Hoppas mina svar hjälpte, och om du har fler frågor är det bara att höra av dig igen. Minns att jag ställde tusen frågor förra året, och det hjälpte mig massor. Fråga på! Kram!

Election Day

         
Testade lite frisyrer inför Snowball igår och det såg inte allt för dåligt ut imorse heller!
 
Big day in America today! Nämligen val-dagen, som de flesta troligen vet om. De senaste månaderna innan idag har varit hypade; skylar överallt, reklam på hela internet, debatter hit och dit osv. Jag tycker att det är väldigt häftigt att vara här under valet, det är en big deal och en upplevelse. Ikväll kommer resultatet, vem blir USA's president?
 
Idag är jag också ledig, skolan börjar imorgon. Alltså bara tre ynka dagar i skolan denna vecka vilket man inte klagar på direkt... På fredag kommer Maja (svens utbytesstudent som bor ca en och en halv timma härifrån) till min stad, så då ska jag hänga med henne, och på lördag ska jag vara med en kompis. Snart helg igen, och jag längtar!
 
Vaknade strax innan 10 idag, och därefter skypade jag med Anna som är i North Carolina detta år. Vi pratade i nästan två timmar, och det är så himla roligt att höra om och prata med någon som är med om samma sak som förstår exakt vad man menar. Haha, det blev lite att man blandade engelska och svenska. Nu när man är emellan två språk är det svårt att skilja dem från varandra, så det händer då och då att man blandar dem i en mening. Amerikanarna tittar konstigt på mig, men för mig känns det som att de borde förstå! Jag gör ju det i alla fall, haha...
 
 

10 skillnader mellan Sverige och USA #2

  • Varje måndag läser någon Pledge of America direkt på morgonen, och i varje klassrum finns en amerikansk flagga som man vänder sig emot
  • Religion är mycket större här bland alla, och väldigt många ungdomar går i kyrkan varje söndag och till ungdomsgrupp i veckan
  • Jag vet inte om någon här som bloggar, däremot är twitter och pintrest populärt
  • Man har mer regler, och blir mer behandlad som ett barn
  • Man kallar (de flesta) lärarna Mr, Mrs och Ms och sedan deras efternamn
  • Klädstilen är mer... avslappnad. Det är inte ovanligt att se folk i skolan med pyjamasbyxor, och att killarna fixar håret finns inte på kartan
  • Det är en klocka som ringer ut och in till lektionerna i skolan, och vi slutar 3.06 varje dag utom onsdagar då vi slutar 2.25
  • Jag har bara hört två amerikanare som inte gillar country musik
  • Eftersom jag bor i norr så är vintern kall och lång. Så nästan alla äger i alla fall en snöskoter (min vfamilj har fem!)
  • Ungdomar kallas "kids", och några ord som används ofta är inappropriate, darn it (istället för damn it...), shoot (finare verision för f**k) och crabby (tjurig)

Fråga om maten

Rebecka
Har du gtt upp i vikt under din tid i usa ? för jag menar, maten i usa är väl inte så nyttig (hört att frukostorna är onyttiga?) och kan man äta en macka med skinka och ett glas mjölk till frukost som i ssverige eller går inte det ? Vore trevligt om du svarade (: XOXO
 
Yes, det har jag, ett/ett par kilon kanske. Inte alls så mycket som jag trodde dock! I min familj är det mycket upp till mig vad jag äter, och om jag ber dem att köpa någon speciell mat så gör de det, vilket jag uppskattar till tusen. Därför är min frukost nyttig i det flesta fall (haveregrynsgröt eller ägg). Så det går att äta som i Sverige, fast allt smakar annorlunda, speciellt mjölk

Långhelg

         
 
Idag är det extra skönt med fredag, har nämligen fyra lediga dagar framför mig. Idag i skolan blev det spontant att jag pratade om Sverige på spanska lektionen, kan säga att amerkanarna är avundsjuka på att vi får betalt för att gå i skolan, och inte behöva slita som ett djur för att hå råd med college. Blev även att jag stannade på 5th hour och pratade för nästa klass, och ska göra det en gång till nästa vecka. Ganska roligt faktiskt, för de vet inte mycket om Sverige, vilket i och för sig är logiskt. 
 
När jag kom hem tog jag en nap, och jag tror inte jag var varit så förvirrad som när jag vaknade upp. Jag trodde jag hade försovit mig till skolan, men när jag såg att klockan var sex tänkte jag att jag kunde sova en timma till. Fas ändå kändes det som att något var annorlunda. Jag sprang och yrade runt och det tog mig 5-10 minuter innan jag insåg att det var fredag eftermiddag...
 
Var bjuden på fest ikväll, en riktig fest, men mår inte helt bra så jag är väldigt glad att jag stannade hemma och spenderade kvällen med Lukas och mina värdföräldrar! Lugn men bra kväll! Nu ska jag se ett avsnitt Gossip Girl, sedan sova!
 

American Halloween

         
         
Alex (som är sjukt lång), Emma och jag under historian idag!
         
Jag, Marie och Celeste. Stud!
         
Haha! Jag och Robbie, som är min snowball-date!
         
Robbie, jag, Emma och Bridger
         
         
Det syns inte på bilderna helt klart, men det var flera meters kö till det huset hela kvällen. Galet
         
Renan och jag på ungdomsgruppen!
         
b1&b2
         
Jag och Bridger taggar inför Walmart!
 
 
Idag var dagen folk här borta har väntat på i veckor! Det var utklädnad i skolan, och jag och Marie klädde ut oss till killar. I övrigt var skoldagen vanlig, och efter åkte jag hem och fixade lite, sedan kom Robbie hit och plockade upp mig och Emma. Vi åkte runt lite i stan och det finns en gata som var helt galen. Alla hus var näst intill överdekorerade med Halloween-saker. Hörde att det finns de som spenderar mer än $1000 på bara godiset de ska ge iväg!
 
Vi åkte sedan med Bridger till hans morföräldrars hus, där ett par av hans kusier var, och så gick vi trick or treat där. Sedan åkte vi vidare till gatan där allt folk var, och det var kaos. Folk överallt, alla var utklädda; folk i min ålder och hela familjer. Sedan åkte vi till ungdomsgruppen ett tag, för att sedan åka vidare till Walmart. 
 
Trots att jag varit här i cirka 2.5 månader slutar jag aldrig förvånas över att allt är så amerikanskt; ungdomar kör bil, vägkorsningar med trafikljus eller stoppskylar överallt, raka gator som bilder mönster som rutblock, Walmart som är öppet 24/7, folk som man inte känner som frågar hur ens dag är och högtider som firas extremt mycket. You gotta love it!

RSS 2.0