Ett Helt År Sedan!

Idag var det exakt ett år sedan (herregud var tiden går fort!!) som jag var på intervju med Explorius, och fick även veta att jag blev antagen. Även fast jag valde att inte åka med just dem, utan YFU, var det ungefär då allt startade på riktigt. Jag var faktiskt antagen av en organisation, och jag var jättetaggad på att åka. 
 
Jag minns hur nervös jag var innan. Jag blev "intervjuad" både på svenska och engelska, och haha jag kände mig så dum när jag pratade engelska. Man utvecklar språket fort när man är utbytesstudent! Men mycket har hänt detta år, galet mycket. Kan i alla fall säga att jag har haft ett riktigt, riktigt bra år! 2012 rocks!

Nyårslista

Om ett dygn är det 2013, så gör en nyårslista.  Gjorde denna förra året med, så det får väl bli en tradition...

 

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
- Haha, yes. Åka som utbytesstudent såklart, vilket är den största grejen!

Har du några nyårslöften?
- Japp, började med dessa 2009. Jag ska bland annat göra en scrap book, bocka av så många som möjligt på min bucketlist, vara i bättre form när jag kommer hem än när jag lämnade är några!

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
- Haha... Nej!

Vilka länder besökte du?
- Danmark, Tyskland, Estland, England, Finland, Grekland och USA är alla tror jag!

Vad önskar du att du gjort mindre?
- Funderat på allt möjligt. 

Bästa minnet från 2012?

- Jag har väldigt många awesome minnen. Det finns ju en hel del från min tid i USA so far, som typ helgen i Wisconsin, scavenger hunt, bonfire parties, andra resor, kvällen hos Celeste osv. Resan till Estland var ju grym också! Men bästa veckan någonsin var ju dock i Grekland under sommaren med världens bästa tjejer som var fylld med sommar, sol, festande, internskämt, upplevelser, bad och annat skoj. Underbart!

Bästa köpet?

- Resan till Grekland och USA. Haha, men om jag ska välja något speciellt jag köpt så är det nog läppsyl från London, haha! Har fortfarande kvar det, och är besatt!

Vad spenderade du mest pengar på?

- USA, i särklass. Annars, andra resor! 

Gjorde någonting dig riktigt glad? 

- Först, när jag blev antagen av YFU! Det känder bara helt rätt för mig, och jag såg hur min dröm faktiskt blev mer och mer realistisk. Annars också vänner och familj, man inser hur mycket de betyder när man är ifrån dem och kommunikationen såklart är helt annorlunda. Men jag är också riktigt glad att jag har så fina vänner här nu! 

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? 

- Both! Såklart, eftersom dessa månader här har varit en utmaning. Men över lag, gladare! Jag kommer minnas 2012 med ett leende på läpparna, det var grymt!

Favoritprogram på TV?
- Jag minns knappt var jag gillare för ett halvår sedan, men här har det varit Gosspi Girl! 

Är det något du sakna 2012 som du vill ha år 2013?
- Bättre rutiner... Haha, nej jag vet inte! Åh, nu vet jag! Körkort!

Vad ser du mest framemot med år 2013?

- Just nu, massor fler upplevelser här i USA, allt möjligt vad dessa månader kan bjuda på. Därefter, att träffa vänner och familj igen, och att njuta av livet i Sverige. Jag hoppas också på en till resa med tjejerna i sommar!


Home again

Är hemma från vår trip till twin cities igen! Har också planer för nyår, dock lite lugnare än förra året haha! Imorgon ska jag i alla fall skypa med lite folk är planerna (farmor och mormor; kolla era mail!) och sedan tänkte jag också lägga upp en del bilder från lovet på bloggen, för det orkar jag inte nu, haha. God natt Sverige!

Paradoxalt finner frid att vara ständigt på driv

         
         
 
Kom hem igår från St. Cloud, hade en städdag hemma idag, och imorgon bär det av mot twin cities (Minneapolis och St. Paul). Vi ska stanna över natten fredag/lördag, och planerna är faktiskt en hel del historia och art. Ikea finns också med på listan, och kanske Mall of America. Älskar att vi reser så sjukt mycket! :D

Pictures from St. Cloud/Christmas

         
         
         
        
         
         
         
         
Haha, min aunt fick matchande pyjamas som hunden!
         
         
         
         
         
 
Lite bilder från helgen som beskriver det mesta vad vi gjorde!
 

Jag har världens bästa vänner och familj, utan tvekan

         
         
         
         
 
Detta väntade på mig när jag kom hem från helgens äventyr i St. Cloud. ett brev från bästa Sanna, tack så sjukt mycket! Och ett paket och brev från mamsen, taaack!♥
 
Ni vet den där känslan då någonting saknas? Man kan vara hur lycklig som helst, leva sin dröm, känna att man aldrig mått bättre, men samtidigt känna en längtan i bröstkorgen. Den där längtan känner jag varje dag. Och jo, jag känner verkligen hur jag saknar något i bröstkorgen. Det är inte som att en liten del är död, bara att något saknas. Det är min familj och mina vänner. Ni är allt fina ni♥
 
 

Ny videoblogg!


Christmas #2

         
         
         
         
 
Idag firade vi jul nummer två, alltså med enbart familjen. Vi åt finare middag, och därefter var det paketöppning, och avslöjande av Secret Santa. Jag hade min värdpappa, och honom gave jag choklad och en klocka. Min Secret Santa var Becca, och av henne fick jag Justin Biebers nya bok. Jag var i himlen ett tag! Jag fick också en Grand Rapids tröja, som jag också önskat mig, och en fotobok med bilder härifrån hittils. Blev så sjukt glad över mina presenter, helt perfekta! 
 
Imorgon bär det av mot St. Cloud (igen) för att fira jul nummer tre. Det är också planerat att åka skidor och skridskor, awesome! Vi hörs när vi hörs!

Just an Awesome Night with Awesome People

         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
 
Igårkväll var jag med massor kompisar på en middag hos min kompis Celeste, omg had the time of my life. Det var sjukt kul; vi åt gott, hade paketutdelning, dansade och hade det bara sjukt kul. Jag älskar mina vänner här! Det som suger en aning dock är att mer än hälften igår är i college, så de åker tillbaka om ett par veckor. Fast det ändrar inte hur bra gårdagen faktiskt var. Helt awesome. 

What brought us together during 2012

 
 

Feliz Navidad

         
Åh, en kompis var jättesöt och gav mig en julklapp!
 
Jag har nu en skoldag kvar detta år, sedan är det jul och nyår. Om jorden inte går under på fredag förstås... Har haft mycket som hänt denna vecka, och har planer också för resterande dagar.
 
Har varit och julshoppat, varit på första indoor soccer practice (som bara är för skojs skull), math team och ymca. Imorgon är det alltså sista dagen i skolan, och på kvällen ska jag iväg på christmas dinner hos en väns hus. Det är uppklädnad som gäller, och så ska man ha med sig ett paket. Är riktigt excited! 
 
Måste också berätta om mina helt awesome gitarrklasser denna vecka. Vi har övat in julsånger, och så gick vi runt till nästan alla lärare och spelat för dem mitt under deras lektioner. Haha, vissa klassrum är ganska små, och så har vi pressat in 40 pers med gitarrer. Men det var riktigt roligt, bästa på hela veckan faktiskt! 

F y r a M å n a d e r

         
 
Idag kära vänner har jag spenderat 123 dagar i detta land, vilket också är 4 hela månader! Det känns som att jag gjort lite, men när jag tänker tillbaka är det sjuuuuukt mycket som hänt. Jag har gjort så himla mycket, dagligen gör jag saker som aldrig hade varit möjliga i Sverige. 
 
Idag var det dags för att bli en nerd igen, och det vad Math team. Haha, nej men hade som vanligt jättekul med Marie hela dagen. 45 minuter i buss, tur och retur, burgare till frukost, två små test på Hibbing Community College, lunch på McDonalds, sedan rulla hemåt igen då jag spenderade en timme med henne i lunch rummet/biblioteket. Helt ok alltså. Blev även att åka till the y och köra gärnet. Att bli fit är något jag kämpar hårt för just nu! Hemma kollade jag på Batman med Lukas, fin kväll!
 
Jag har också fått ett till paket! Denna gång från mormor dock. Har ännu inte öppnat det, vet inte om jag ska vänta eller öppna nu. Grejen är däremot att jag firar ändå jul tre gånger här, så det är inte liksom en speciell dag jag längtar extra mycket efter, så jag kan väl lika gärna öppna nu? Haha... Visar sedan vad jag fått. Tack mormor ♥

Sa någon snö?

         
         
Haha, har mina tygskor vilket väder det än är!

POST!!

         
         
         
         
 När jag kom hem idag hade jag fått brev!!! Ett stort paket och två julkort. Julkorten var från mormor och Carl i Vancouver, tusen tack hörrni! Hade inte förväntat mig något av det!
 
Paketet hade jag ingen aning vem det kunde vara ifrån faktiskt, och jag visste inte om jag skulle öppna det nu eller vänta tills julafton. Men såklart öppnade jag det, haha! Såg att det var från mamma, och det var en pulsklocka och en sak som man kan föra över till internet (tror jag). Åh, taaack! Haha, det roliga var att jag bara för ett par dagar sedan tänkt tanken att jag gärna haft en pulsklocka, men jag inte vill spendera mina pengar på det. Så det uppskattas så mycket! ♥
 
Den här kvällen har varit ganska jobbig, haft mycket hemlängtan. Det suger, men man får bara bita ihop.

Hemkommen från Christmas Cabin

         
Jag och Sophia, som mer än gärna är med på kort!
         
         
         
         
         
         
         
         
         
Haha, det ser ut som en pizza, men det är pusslet vi la!
         
Alla barnen på den sidan av släkten!
         
Jag och söta Charlie
 
Kom hem tidigare idag från christmas cabin. Man kan säga att det var en ganska lyxig stuga, och hade en trevlig helg där vi spelat kort, firat jul, spelat bingo (jag är mästare), pusslat (heter det ens så?), druckit glögg (!!) och bara tagit det lugnt.
 
Kom hem idag på dagen, och har också tagit det ganska lugnt hemma. Druckit glögg igen, sett på Easy A och åkt snöskoter till Target. Jag trodde det var emot reglerna att åka snöskoter, men tydligen är det okej om jag är medpassargerare. Så det är helt awesome att slippa gå, och det är sjukt roligt att åka! 

Rock me mama like the wind and the rain

 
 
Två låtar jag hört mycket på senaste tiden, men inte kan minnas att jag hört innan jag kom hit. Jag gillar dem i alla fall! :) Som jag sakt tidigare, country är det de flesta lyssnar på här. Har bara hört ett fåtal american people som inte gillar den musiken alls!

Skolskjutning i Connecticut

Tänkte bara göra en snabb uppdatering innan det bär av mot stugan. För ett par dagar sedan skrev jag ju att det var övning inför skolskjutning på vår skola, och att det faktiskt kan hända. Idag hände det. Inte här, utan i Connecticut på west coast. Tjugo barn har blivis mördade och ett antal vuxna. Det var alltså en ganska sorglig dag i skolan, lärare var väldigt påverkade av det eftersom många av dem själva har barn i de åldrarna. Sista timmen hade jag historia, och vi började med att titta på Barach Obmamas tal, därefter gjorde vi inget mer. Min lärare var ledsen och orkade helt enkelt inte ha lektion. Idag tänker jag på de anhöriga! 

Femton saker jag tänkt på

 • Jag hör knappt någon som säger "hello" eller "hi" som man lär sig i skolan i Sverige, alla säger "hey" istället
 • När man får skjuts hem kör de alltid upp på garageuppfarten
 • Det finns elever på skolan som har som klass eller något att ge ut "passes", så under nästan varje klass kommer de in med passes till läraren att någon elev ska till exempelvis the main office
 • De duschar aldrig tillsammans med laget efter träningen
 • Vi har ett veckoblad som kommer ut varje onsdag som heter GRHS Gazette. Där är det bland annat uppdateringar från facebook och twitter senaste veckan, veckans "hunk" som de gjort interview med, interview med någon om deras drömdejt osv. 
 • Alla priser i affärena står alltid utan skatt, vilket är sjukt osmidigt när man ska betala och kanske inte har tillräcklig med pengar!
 • Många lärare har godis i deras klassrum som de ger till elever som fyller år, bäst betyg på prov osv
 • Mins en gång per dag så är det någon lärare som drar en historia om något som hänt i deras liv. Det kan vara allt från en farfars kompis som dött till hur ens 8åriga son går till sjuksköterskan varje dag och försöker sjukanmälsa sig. Jag älskar när de berättar historier, det blir mer personligt!
 • Jag vet inte om det bara är på min telefon, men när jag smsar och håller på att skicka smset har jag som alternativ att "Cancel text". Creds till den som uppfann detta!
 • Man får nästan alltid tillbaka proven dagen efter! Kommer den mer än två dagar efter är det jättesent!
 • I varje klassrum finns det posters med peppande, färgglada texter. "Today is a great day to learn something new", eller "Either if you can or can't, you're right!"
 • Det finns vakter i matsalen som ser till att ingen lämnar rummet för tidigt.Jag visste inte detta dock i början, så blev stoppad ett par gånger. Anledningen är att de inte vill ha något spring i korridorerna
 • Det finns en skolpolis! På min skola är det en ganska ung kvinna som jobbar på skolan på heltid. Hon har ett eget kontor där tror jag, och man ser henne ett par gånger varje dag.
 • När någon nyser eller hostar säger de "bless you"
 • Det finns en kvinna som går runt i korridorerna som ser till att man inte är där utan ett "hall pass". Dey finns ett "hall pass" per klassrum, så bara en elev kan vara borta åt gången. Ska man vara borta en längre stund, om man ska till biblioteket exempelvis får man ett "pass" där ens lärare skriver på, man får ta med det dit man ska, och innan man går måste man få underskrift av läraren och tid man lämnar. 

Christmas Cabin

         
         
Två bilder från några veckor sedan. Haha, min värdpappa hade lagt fram detta på köksbänken en dag efter skolan!
 
Inatt sov jag nästan 11 timmar, det måste vara något fel på mig haha! Var ganska pigg hela dagen, hade en bra dag i skolan, och tränade håradare än vanligt på gymmet. Under kvällen har jag spelat kort, men sen rann klockan iväg så ska tvinga migsjälv i säng nu. Imorgon nästan direkt efter skolan ska vi till "the christmas cabin". Alltså, vi hyr en stuga med min vpappas familj och ska fira jul nr ett av tre. Jag är excited! 
 
Förresten firar de inte Lucia här. Det var två lärare som visste att det var en "swedish holiday" idag, men ingen visste vad det var. Och när de frågade mig tog det stopp. Hur förklarar man Lucia? Jag sa typ "we have a choir and we eat gingerbread... The choir dress up, and one is dressed as Lucia with candles in her hair" Haha, kom verkligen inte på hur man annars skulle förklara det!

12-12-12 12:12

Idag på spanskan var det 12-12-12, 12:12. Alla i klassen ställer sig upp, hoppar och skriker "doce doce doce", alltså tolv på spanska. Haha, det var ganska kul, och speciellt när folk utanför klassrummet stannade och tittade på oss som om vi vore dumma i huvudet. 
 
Efter skolan blev det att åka till the y (ymca), körde stenhårt i mer än en timma, så är helt slut i kroppen. Däckade direkt när jag kom hem faktiskt. Ska se ett avsnitt Gossip Girl, sen ska jag sova och få ordentligt med sömn. God natt Sverige!

Grand Rapids Thunderhawks

         
         
Thunderhawks heter alltså skollagen!
 
Jag har precis varit och kollat på min första basketmatch någonsin! Det var kul, men jag var så sjukt trött så höll på att somna haha! Det var i alla fall roligast på vägen hem... I alla fall, på matcherna kastar de upp tröjor i publiken, och den här gången fångade Bridger en som han gav till mig!! Åh, jag har velat ha en av tröjorna sedan jag såg dem första gången! Den är dock jättestor så får väl bli sovtröja!
 
Idag i skolan hade vi förresten oförberedd övning ifall någon skulle försöka sig på en massak på skolan. Så larmet gick igång, och då fattade ingen vad som hände. Vi var tvungna att låsa dörren till klassrummet och släcka ner helt. Polisen på skolan gick runt och kollade att alla följde reglerna. Haha, blev jätterädd innan vi fick veta att det bara var en övning! Men det gav mig ändå en liten tankeställare, det kan faktiskt hända.

Underbar kväll!

         
         
Midddag a la Europa; sallad. Haha!
         
         
         
         
         
Hela gänget; Emma från Finland, Marisa från Tyskland, Noora från Finland, jag och Marie från Tyskland!
         
 
Hade en helt underbar kväll och natt med fyra fina tjejer! Det var sleep over som gällde för mig och fyra andra utbytesstudenter. Vi började med att åka och handla, sedan laga mat ihop, därefter bada i vår hot tub, basta, dansa Just Dance, och titta på film. Hade så himla roligt och mysigt, och bestämde att detta skulle bli en tradition för oss att göra åtmistånde en gång varje månad. 
 
Däremot ställde jag till det för mig idag, då jag helt tappa grepp om tiden och missade när jag skulle skypa med farmor och farfar! Är så arg på migsjälv just nu!

I don't care, I love it

En låt som går på repeat för mig just nu, har världens bästa minnen till den här låten!
 
Fredag! Veckan som gått har gått både fort och långsamt, och nu är det äntligen fredag! Veckan som gått har varit... stundvis kaotiskt. Mycket High School drama kan man säga! Kom precis hem från andra hemma hockeymatchen. Sjuuuukt vad jag älskar hockey! Det var så galet kul, riktigt bra match och roliga människor där som jag umgicks med. Awesome! Imorgon kommer fyra andra utbytesstudenter hit så ska vi ha girls night, excited.
 

Cecilia
Har han i nummer 19 orange en blogg som man kan läsa? Din blogg är så fin :D
 
Åh, tack så mycket! Jag är inte säker, men är mycket tveksam. Kan säga till om jag vet! :) 

Kärlek

         
 
Hade en bra dag i skolan idag, yay! Min eftermiddag kan beskrivas i två ord: Gossip Girl. Jag vet, jag är i USA och borde ta vara på chansen, men jag är totally addicted to that show! Har däremot planer för helgen så det är okej med en slapp dag idag. Nu ska jag se ännu ett avsnitt, helt underbart! ♥ och jag älskar netflix!

First Hockey Game

         
         
         
Nummer 19 i Grand Rapids (vit och orange) är förresten en annan svensk utbytesstudent med YFU som flyttade till Grand Rapids för ungefär en vecka sedan!
 
Var ikväll iväg på första home hockey game! Fotbollstmatcherna var populära, men inte alls så populära som hockeyn är. Det var riktigt kul att titta, och vårt lag är tydligen 4a bäst i Minnesota. Vi vann med 4-1, och så fick vi se ett slagsmål, kunde inte blivit bättre haha! Tror detta kan bli en riktigt rolig säsong! 

Första Advent

         
Början på vårt lilla krig, haha!
         
         
         
         
         
Jag var nog äckligast efter med allt möjligt i ansikte, hår och på kläderna...
 
Andra December och Första Advent! Började med kyrkan imorse, där jag och becca var lärare i söndagsskolan för små barn, vilket faktiskt var helt okej. Därefter började tillverkningen av pepparkakor, som tog en evighet kändes det som. Haha, mitt i allt hade vi krig med allt vi kunde hitta i princip; mjöl, pepparkakssmet, floursocker, vatten, äckliga disktrasor osv. Gjorde allt lite roligare faktiskt! Efter ett par timmars bakning var jag äntligen klar, och gud vad jag har saknat pepparkakor!
 
Efter bakningen spelade vi kort nån timme, och sedan tittade vi på film och jag sedan på Gossip Girl. En bra söndag med andra ord! 

Questions and Answers

Rebecka
Jättefina allihop! 
Vart kom din klänning ifrån?
Tack så mycket! :) Jag köpte min klänning på Deb i Wisconsin. 
 
 
Maria
Hur kommer det sig att dina värdföräldrar valde att ta emot två utbytesstudenter? :)
Min värdpappa går i College nu istället för att jobba, så han har mycket tid över och de tycker att det är spännande med utbytesstudenter. Jag är väldigt glad att de valde mig med, och att de har Lukas. Älskar att ha folk omkring mig :)
 
Mikaéla
Hej! 
Jag ville bara skriva lite och säga att din blogg verkligen är toppenbra! Jag ska åka på utbytesår och närjag ser alla dina bilder och så blir jag verkligen hur peppad som helst! Vill åka iväg nununu!!! Älskar att läsa din blogg och om allt som händer!
Åh, tack så mycket! Det gör mig så glad! :) Haha, jag var exakt likadan i typ ett år innan jag åkte, så jag vet vad du menar. Men tiden går riktigt fort, och snart är det du som är här och får uppleva ett annat slags liv. Det är så sjukt värt att vara här! 

December First

 
         
         
         
Har jag sagt att mina systrar är über-snygga?
         
         
Och jag med ibland...?
         
         
 
Första december! Herregud, det är jul snart, jag har "snart" varit här i fyra månader, har "snart"bara sex månader kvar. Det är i alla fall juletider, och jag är riktigt pepp på att fira min första amerikanska jul! Skypade i alla fall med mamma, och lite med Nisse imorse. Därefter blev det Walmart, då vi inhandlade ingredienser till julebak. Tittade lite på Gossip Girl med Becca, och under kvällen var vi barn ensamma hemma. Jag och Becca spelade hög musik och dansade, så man skulle kunna säga att vi hade fest. Nästan i alla fall, haha! Det blev lite juldekorering, och sedan blev det att göra smeten till svenska pepparkakor, yay!
 
 

Last Day of November

         
         
Europa mot USA, bra början...
         
Slutade lite sämre dock!
         
Däremot vann jag stort i en annat spel, haha jag var överlycklig! (ja, man skulle ha så lite poäng som möjligt)
 
Hade en jättebra lördagskväll. Satt uppe med mina amerikanska föräldrar och Lukas och lyssnade på julmusik och spelade kort i timmar. Helt awesome kväll!

Weekend

En låt som spelas på varje dans! 
 
Idag var faktiskt en bra dag, trots att jag trodde den skulle bli ganska stressig. Hade två prov, ett oförberett "test" och två inlämningar. Det gick helt okej, och så hade jag kul i skolan idag. Även fast jag också var ett nervvrak, haha kändes som jag skulle börja gråta närsomhelst utan anledning. Men sånna dagar har man också. 
 
Efter skolan stannade jag kvar nästan en timme med Reid, och sedan fick jag skjuts hem. Hemma hängde jag med Becca och Kyle och nu har jag tittat på tv med familjen, och snart ska vi spela kort. Bra dag! 

RSS 2.0